Новини


08-09-2023

Логистична Бизнес Конференция "SMART, GREEN AND SUSTAINABLE TRANSPORT & LOGISTICS" - 10 октомври 2023 г.

Интригуващи, компетентни, разнообразни – представяме някои от лекторите на ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ 11-ото издание на Логистичната Бизнес Конференция на тема SMART, GREEN AND SUSTAINABLE TRANSPORT & LOGISTICS ще се проведе на 10 октомври 2023 г. в София Ивент Център. Форумът се организира от Българска Транспортна Преса и списание ЛОГИСТИКА.

 

Какво се случва на европейско ниво по отношение на зелената логистика и устойчивия транспорт, какво е развитието й в сравнение с миналата година, какво е включено в дневния ред на Европейския парламент във връзка с транспорта и логистиката – тези и други въпроси ще засегне евродепутатът Андрей Новаков.

В дискусията на тема Транспортът и логистиката във вихъра на промените – как, до каква степен, с какво темпо, на каква цена“ ще се включат още и Мариета Григорова – Гебрюдер Вайс, Никола Стоянов – Транспрес, Крум Дончев – CEVA Logistics, Огнян Дучев – Гопет Транс, Иван Зънзов, Волво Груп България. Покана за участие в дискусията е отправена и към Георги Гвоздейков, министър на транспорта и съобщенията.

 

SUSTAINABLE TRANSPORT and LOGISTICS

Какво означава устойчивост? Това означава, че една фирма се развива така, че е гъвкава, ефективна и успяваща при всякакви обстоятелства в дългосрочен план. Неразделна част от осигуряването на устойчивост са процесите на модернизация, оптимизация и дигитализация.

Александрина Борилова е мениджър внедряване на технологични иновации в DISCORDIA. Точно тя отговаря за дигиталната трансформация на компанията и е най-подходящият човек да представи как нейният екип работи за оптимизиране на процесите в компанията, за да се повиши ефективността на служителите и да се подобри значително клиентското изживяване и удовлетвореност.

Доставките от последната миля и тяхното оптимизиране е задача, пред която са изправени редица фирми, особено от сферата на куриерския бизнес и електронната търговия. Боян Джамбазов от Логистична Академия има 18 години практически опит и на ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ точно той ще сподели част от този практически опит конкретно за използването на ROS (Route Optimization Systems) при доставките от последната миля.

 

GREEN TRANSPORT and LOGISTICS

Независимо дали сте от скептиците или от апологетите на зелената идея, тя постепенно настъпва и се материализира. Ето защо на ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ Милен Райков от EY ще ни разясни основните положения в публикувания тази година Регламент (ЕС) 2023/956 за създаване на Механизъм за корекция на въглеродните емисии на границите („Carbon Border Adjustment Mechanism” или “CBAM”) и Директива (ЕС) 2023/959 относно промени в схемата за търговия с емисии на ЕС („Emission Trading Scheme” или “ETS”). И двата акта представляват съществена част от законодателния пакет "Подготвени за цел 55", насочен към намаляване на емисиите на парникови газове с 55% до 2030 г. и постигане на пълна неутралност по отношение на климата в Европа до 2050.

Калин Стойчев от Финес-2 е първият собственик на електрически камион в България и същевременно е собственик на бързоразвиващата се мрежа от зарядни станции у нас – Fines Charging. Какви са първите му впечатления от работата на електрическия камион и каква е визията му за навлизането на електрическите автомобили в транспорта – на тези и други въпроси той ще отговори пред участниците в ЛОГИСТИЧНОТО СЪБИТИЕ НА ГОДИНАТА.

За околната среда се грижим и като намаляваме CO2 емисиите от товарните автомобили. Как? Като оптимизираме маршрутите им и намаляваме разхода им на гориво. С какво могат да ни помогнат в това направление най-новите продукти и услуги, предлагани от Frotcom България, ще ни осведоми Тодор Желков.

 

SMART TRANSPORT and LOGISTICS

Експертът в автоматизацията на логистичните процеси Хенк Делуф от STOW Robotics ще ни разкаже за последните новости, свързани със складовата автоматизация. Внедрена система за автоматично управление на склад ще е и темата на презентацията на Бистра Карапанчева от Баркод Системи България. С разработването и внедряването на висок клас интралогистични решения за някои от най-големите компании в електронната търговия и пазара на куриерски услуги ще ни запознае Томас Вестерховен от ЛогиСофт.

Очаквайте в най-скоро време представяне и на още интригуващи, компетентни, разнообразни лектори на сайта на конференцията, както и на интернет страницата на Списание Логистика.

Регистрация за участие в ЛОГИСТИЧНАТА БИЗНЕС КОНФЕРЕНЦИЯ на тема SMART, GREEN AND SUSTAINABLE TRANSPORT & LOGISTICS на 10 октомври в София Ивент Център можете да направите тук.

До 15-ти септември можете да се възползвате от 15% отстъпка от таксата за регистрация.

Златен партньор на събитието е
ДИСКОРДИА. Премиум партньор е FROTCOM, Зелен партньор – VOLVO TRUCKS. Основен партньор на събитието е ТРАНСПРЕС, партньори са също ГОПЕТ ТРАНС и ШЕНКЕР. Наградите са осигурени от ДСВ Роуд и Volkswagen Лекотоварни автомобили. Подкрепящ партньор на събитието е НСБС.

SMART, GREEN AND SUSTAINABLE TRANSPORT & LOGISTICS